Прием на Трибестан - Трибулус от жени

Прием на Трибестан - Трибулус от жени

Научете всичко необходимо за приема на трибулус терестрис от жени
Повечето информация и изследвания в света на медицината и спорта са правени за това как се отразява приема на трибестан от мъже, но за това как трибулус терестриса се отразява при жени и необходимо ли е те да го приемате, не се говори и пише достатъчно.
В статията ще ви представим няколко факта подкрепени с научни изследвания относно това как се отразява върху позитивното мислене, доброто настроение, либидото и желанието за полов акт при жените, както и подкрепата на трибулис терестрис при женските пикочни пътища.

Увеличава желанието за интимност
В едно проучване е установено, че приема на Трибестан от жени е оказало благоприятен ефект върху тяхното желание за интимност при 49 от общо 50 участнички. (1)
В друго проучване са дадени екстракти от трибестан на 30 жени, а на други 30 жени плацебо. На тези, които е давано трибестан са увеличили своето желание за интимност, възбудимостта и удовлетворението. Тези, които са приемали плацебо не са увеличили никой от изследваните показатели.(2)
Приема на билката трибестан също оказвал благоприятно върхо циркулиращите хормони, защото стимулира андрогенните рецептори в мозъка.

Подкрепя и увеличава енергията при жените
От мъжка гледна точка, жените често са третирани като инструмент за постигане на определена цел или задоволяване на нужди. Наричаме ги "нежният пол", но това не е точно така. Повечето жени играят повече от предписваната им роля на "нежният пол". Те, жените, са майки, грижовни съпруги, някои от тях работят на пълно работно време, а в същото време са и домакини, не трябва да забравяме, че жените също са хора.
Всички ние понякога изпитваме умора, била тя физическа или психическа. Има изследвания за това, че приема от жени на билката трибулус терестрис или по-известна като трибестан увеличава притока на кислород към клетките. Това е един от основните принципи на по-високите енергийни запаси в организма. Да, приема на трибестан ще ви даде повече енергия със сигурност, но това не може да замени необходимостта от дълъг и пълноценен сън. Билката е способна да ви даде малко повече енергия и издръжливост, но не и да замени пълноценната почивка. (3) (4)

За по-добро настроение
Честата промяна в настроението или други подобно смущения в емоционалните състояния на човек, могат да оказват неблагоприятен ефект върху цялостното състояние както при жени така и при мъже. Много хора точно по този параграф не искат да им бъдат изписвани лекарства от лекари, а също така и отказват да приемат, че смущенията в настроението им не са нормални. Трибестана е билка, която може да повлияе благоприятно положителното настроение при жените, освен това оказва благоприятно влияние при стресови ситуации и при чести състояния на тревожност. (5)


Подкрепа за уринарният тракт
Трибестана има изразено диуретично действие, което означава, че отделянето на урина е засилено, което от своя страна прочиства бъбреци, пикочният мехур, черен дроб и уринарния тракт. Това диуретично действие прочиства отпадъчните и нежалени натрупвания по каналите, които често са причина за неприятно парене и болки при уриниране. Освобождаването на течности по естествен начин увеличава отстраняването на излишните токсини, което често оказва благоприятно влияние нанастроението ви и енергията.  В изследването, което цитираме заключението е ясно – трибестана може да предотврати натрупването на болезните камъни в в пикучните пътища.(6)

Прием на трибулус  терестрис
Препоръчваме ви да се насочвате към избора на трибестан под формата на капсули или таблетки, защото така знаете точно какво количество приемате. Стандартизираните екстракти с над 40% съдържание на сапонини са за предпочитане, както за жените така и за мъжете.
За жени 250-500мг на ден е оптимална доза.
За мъже от 1000мг до 3-4000мг на ден е идеално за да извлекат максималния ефект от билката.

Важно:
Билката трибулус терестрис или по-известна като трибестан или бабини зъби, не трябва да се приема от жени, които са бременни или са кърмачки.

Изплозвани научни изследвания:
1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20722793
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24773615
3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23642392
4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24559105
5. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23789222

 

 17 ян. 2015

Още новини

Трибестан Трибулус Терестрис при еректилна дисфункция и импотентност

Какво е трибулус терестрис / трибестан?Това е билка, която е позната у нас също и под наименованието Бабини зъби. Същата билка е използвана хилядолетия назад в медицината Аюрведа, където е била позната като мощен ...

6 съвета при използването на трибестан за мускулна маса и фитнес цели

Първо нека да разясним набързо какво по-точно е трибестанътТрибестан е по-познатото ни име в България на известната билка Трибулус Терестрис, а някои я наричат още и бабини зъби, на запад е известен като тревата на ...