5 причини да пием Трибестан - Трибулус Терестрис

5 причини да пием Трибестан - Трибулус Терестрис

Tribulus Terrestris или по-познат под името Трибестан или Бабини Зъби е билка, от която тялото ви може да извлече много плюсове. Обикновено той е използван за увеличаване на либидото при мъжете. Някои спортисти го включват в своите PCT, това са след стероидни терапии за възстановяване собственото производство на тестостерон. Трибестана по естествен начин нормализира хормоните в тялото, което е една от основните прични за широкото му приложение. 

1.
Активната съставка в трибестана е протодиосцин, като целия свят знае, че българската билка е с най-висока концентрация на протидосцин и сапонини.
Протодиосцина е естествен прекурсор на човешкия хормон отговарящ за нагона при мъжете, а именно тестостерона.
2. Редица университетски и научни проучвания и опити доказват благоприятния ефект на трибулус терестрис върху нормализирането хормоналните нива в нашето тяло. 
3. Проучвания също са доказали, че трибестана подкрепя циркулиращата кръвна система, която изпомпва и вкарва важен азот и градивни елементи в мускулатурата.
4. Трибулус терестрис увеличава производството на лутенизиращ хормон, който е основен регулатор на тестостерона. 
5. Приема на трибестан указва подкрепа на организма ни в борбата с импотентността, депресиите, дава енергия и мощ.

Още от стотици години назад във времето та чак до древни времена, билката трибестан е използвана от Китайците и Азиатци, като дори и тогава тя е била използвана за да лекува импотентността, да увеличи енергията и да окаже подкрепа в цялостното добро състояние и здравето.  Трибулуса е малко позабравен до към края на 80-те години до ранните дни на 1990-та година, докато не се е разчуло, че Българските атлети по тежести са приемали трибестан за представянето си на Олимпийски състезания. Точно след този момент шумът нараснал и употребата на трибестан се увеличила многократно по целия свят.

Имайки предвид всичките плюсове за здравето при приема на билката, хиляди хора я употребяват, но различни съсловия населението я вземат поради различни причини. Някои я приемат за да увеличат половата си мощ и желанието за любовен акт, други пък просто да регулират хормоналните си нива. Бодибилдърите, или така наречените фитнес ентусиасти, приемат трибестан за да нормализират нивата на тестостерон и естроген и да ги поставят в някакви норми след излизане от цикъл със стероиди. Поради всички плюсове, които оказва трибестана върху тялото ни е някак си трудно да се лишаваш от него, при положение, че е на приемалива цена и ефектите са видими при всички.

Препоръчваме ви да не приемате трибестан повече от 3 месеца. Прием 3 месеца придружен с 2-3 седмици почивка и след това отново прием е идеалния вариант. Нека дозите варират в рамките от 1000мг до 4000мг на ден за мъже с тегло 80-90кг.

 

 7 дек. 2014

Още новини

Трибестан Трибулус Терестрис при еректилна дисфункция и импотентност

Какво е трибулус терестрис / трибестан?Това е билка, която е позната у нас също и под наименованието Бабини зъби. Същата билка е използвана хилядолетия назад в медицината Аюрведа, където е била позната като мощен ...

6 съвета при използването на трибестан за мускулна маса и фитнес цели

Първо нека да разясним набързо какво по-точно е трибестанътТрибестан е по-познатото ни име в България на известната билка Трибулус Терестрис, а някои я наричат още и бабини зъби, на запад е известен като тревата на ...